top of page
Firefly et abstrakt bilde som er mørkt, blått og verdensrompreget, som viser data som saml

Er dataene dine kaotiske, uoversiktlige og samlet i mange og dårlige systemer? Et realt datamareritt, men fortvil ikke! Smart datafangst kan redde deg fra denne rotete nåsituasjonen.

Datakaos? Løsningen for smart datafangst er her

Hva er datafangst?

Datafangst handler om å samle inn og organisere relevante data på en systematisk og oversiktlig måte. Data er fremtiden. Hvorfor? Fordi det lar deg styre arbeidsprosesser og prosjekter på en moderne måte. Det innebærer at du i større grad tar beslutninger basert på data, og i mindre grad styrer på magefølelse og synsing. Med god data, enkelt og raskt tilgjengelig, kan du ta gode beslutninger og gjøre tiltak i sanntid.

Firefly en anleggsmedarbeider i arbeidsklær og hvit hjelm sitter ved førersetet i gravemas

Data er gull. God datafangst krever en fin balanse; å samle inn nødvendig data uten å pålegge medarbeiderne unødvendig og manuelt merarbeid. Smart teknologi gjør at den manuelle datafangsten reduseres. For å gjøre datafangsten enklere, må du være tydelig på hvilke data som er viktige og hvordan de skal brukes. Dette innebærer grundig planlegging og god kommunikasjon, slik at dataene du samler inn virkelig er nyttige for bedriften din. Den virkelige verdien av data ligger i hvordan den analyseres, tilgjengeliggjøres og brukes. 

Hvordan kan datafangst hjelpe din anleggsbedrift?

Datafangst gir deg ikke bare informasjon; det gir deg muligheter. Med sanntidsdata kan du for eksempel måle medgåtte timer opp mot kalkylen, sikre dokumentasjonskrav og optimalisere massetransporten på anlegget. God data gir presis styringsinformasjon og bedre beslutningsstøtte, og gir deg kontroll over produktiviteten og prosjektresultater. Implementering av et bransjetilpasset og velprøvd datafangstsystem fører til høyere datakvalitet som følge av en standardisert arbeidsprosess.

 

Excito Consulting samarbeider med Ditio, Norges ledende datafangssystem for anleggsbedrifter. Ditio er skapt for å håndtere den kompleksiteten som preger anleggsprosjekter, - i et brukervennlig grensesnitt. Systemet gir deg muligheten til å fange viktige datapunkter, som direkte måling av timeverk opp mot kalkylen i sanntid. Dette gir deg enestående kontroll over produktivitet og prosjektkostnader til dine ressurser. Med Ditio blir datafangst ikke bare en registrering av hendelser, men en strategisk tilnærming for å optimalisere arbeidsprosesser og sikre prosjektsuksess.

Firefly stor og travel anleggsplass i en norsk by, anleggsmedarbeider i arbeidsklær og blå

Hvem og hvordan hjelper vi?

Vi i Excito har ekspertise og erfaring innen digitalisering og teknologiske løsninger. Vårt dedikerte team sørger for at datafangstsystemer blir implementert og tilpasset dine spesifikke behov. Med egen erfaring fra anleggsbransjen sikrer vi at teknologien faktisk fungerer for medarbeiderne i det praktiske arbeidet. Vi gir opplæring og kontinuerlig støtte for å sikre en smidig overgang til en mer digitalisert og datadrevet arbeidsmetode.

 

Vi vet at rapportering er avgjørende i anleggsbransjen. Derfor bygger vi funksjonalitet for å generere rapporter i Power BI. Dette gir deg muligheten til å raskt identifisere trender, vurdere prosjektets tilstand og gjøre nødvendige justeringer i sanntid. Med vår løsning får du ikke bare kontroll over nåtiden, men også innsikt for å forme en vellykket fremtid for dine anleggsprosjekter.

OEV_20221114_VAA01725_edited.jpg

Med en vellykket strategi for datafangst oppnår du ikke bare å samle inn nødvendig informasjon, men også å forenkle og digitalisere bedriftens arbeidsflyter. Når data håndteres med presisjon og analyseres strategisk, blir dataen ikke bare gull, men også drivstoffet i bedriftens effektivitet og suksess. Det gjelder ikke bare å samle data, men å anvende den på en måte som forbedrer arbeidsprosessene og gir presis beslutningsstøtte.

Kontakt oss

Ønsker du å ta det første skrittet mot en mer effektiv anleggsplass? Kontakt Excito i dag for en uforpliktende samtale. Vi er her for å hjelpe deg med å optimalisere dine prosjekter og ta steget inn i en fremtidsrettet, datadrevet anleggsbransje.

bottom of page