top of page

Hils på Håkon

Håkon Samnøy er daglig leder i Excito Consulting AS. Han har over 20 års erfaring som daglig leder og prosjektleder i anleggsbransjen. Håkon har en master i​ management med spesialisering i rådgivning, bedriftsøkonomisk analyse og organisasjonspsykologi. Det var ved siden av studiene i voksen alder at han startet med konsulentvirksomheten.​


Håkon, du startet anleggsgartnerfirma allerede som 17 åring. Er det noen erfaringer fra den tiden som fortsatt er viktig for deg?

Årene som gründer ga meg en spesiell nærhet til hvor verdiskapningen skjer i en bedrift. Jeg har helt siden den gangen vært svært opptatt av verdiskapende aktiviteter.


Hva er et typisk oppdrag du tar?

Jeg har drevet mest med interimledelse de siste årene. Det betyr at jeg går inn i en bedrift som midlertidig leder. Det kan for eksempel være som daglig leder eller prosjektleder - da fortrinnsvis i anleggsbedrifter. I tillegg til operativ ledelse så har jeg som regel også bistått med å effektivisere virksomheten ved hjelp av digitale verktøy og styringssystemer.


Hvorfor startet du opp Excito Consulting AS?

Jeg brenner for å ha systemer som fungerer i det praktiske arbeidet. Jeg ser at alle kravene som ligger på selskapene kan bli vanskelig å oppfylle dersom ikke virksomheten har gode systemer. Vi er så heldige at vi har fått til en god samarbeidsavtale med IT-leverandør som jeg har vært kunde av i en årrekke. Dette samarbeidet gjør oss i stand til å bistå bedrifter med digitale verktøy som jeg selv har brukt og vet fungerer. Bygg- og anleggsbransjen, særlig anlegg, er for tiden preget av lave og synkende marginer kombinert med høyt konfliktnivå, - så er det åpenbart at digitalisering av forretningsprosessene er veien å gå.


Vil du vite mer av hva Håkon har gjort opp gjennom?​

  • ​Da Håkon var 25 år vant selskapet han drev sitt første offentlige anbud, - Utvidelse av Husøy kirkegård.

  • I en alder av 18 år, inngikk selskapet hans rammeavtale med Telenor Eiendom AS. Avtalen hadde de i hele 11 år.

  • Gründeren bak Norges største anleggsgartnerfirma hentet inn Håkon for å lede en start-up. Her bistod han med rammeverket for businessen; lagde business- og markedsplan, budsjetter og prognoser, med høy grad av digitaliserte forretningsprosesser.

  • Excito Consulting bistår anleggsselskap som omsetter for kr 1,7 milliarder med implementering av digitalt styringssystem​​​

Comentarios


bottom of page